Nya regler i LAS den 1 maj

Den 1 maj 2016 ändras de s k konverteringsreglerna i lagen om anställningsskydd. Lagändringen innebär att en ny (tredje) konverteringsregel införs i lagen. Sedan tidigare gäller att en vikariats- respektive allmän visstidsanställning omvandlas till en tillsvidareanställning efter sammanlagd vikariats- respektive allmän visstidsanställningstid i sammanlagt mer än två år under en femårsperiod.

Den nya regeln innebär att en allmän visstidsanställning omvandlas till en tillsvidareanställning, om arbetstagaren har varit anställd i allmän visstidsanställning i sammanlagt mer än två år och dessa anställningar ingår i en kedja av tidsbegränsade anställningar (vikariat, säsongsanställning eller allmän visstidsanställning). Låter det krångligt?

I webbtv-föresläsningen Anställning –  anställningsavtal förklarar Tommy Iseskog vad de nya reglerna – tillsammans med övriga regler kring anställningsavtal – innebär. Föreläsningen ingår i vår E-utbildning (som består av sammanlagt 20 föreläsningar).

Du kan se ett smakprov på denna föreläsning och övriga föreläsningar inom E-utbildningen här!